Traditioneel renoveren
versus Mosa Panel

Mosa Panel stelt bewoners centraal en heeft snelle renovatie met minder overlast als uitgangspunt. Door de optimale samenwerking binnen het bouwproces verloopt een renovatie met Mosa Panel eenvoudig en doeltreffend. Met Mosa Panel kan een badkamer binnen drie werkdagen worden gerenoveerd.

 

 

Mosa Panel infographic

 

Bewonerstevredenheid

Mosa Panel is de uitkomst in de bouw- en renovatiesector. Tijdens een renovatie kunnen bewoners zich in hun eigen huis niet bewegen zoals zij gewend zijn; het toilet, de badkamer en/of de keuken kunnen dagenlang niet worden gebruikt. Daarnaast ligt de woning vol met stof en puin. Bij de ontwikkeling van Mosa Panel was het uitgangspunt: tevreden bewoners door snelle renovatie met minder overlast. Naast de tevredenheid van de bewoners speelt budget ook een rol. De kosten van Mosa Panel wegen op tegen de snelheid, het gemak en de overlast van traditionele renovatie.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het Mosa Panel-renovatietegelsysteem? Ga naar het overzicht met veelgestelde vragen op deze pagina of neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.

Contact Mosa

Doeltreffende samenwerking

Slopers, stukadoors, kitters, loodgieters, elektriciens en timmerlieden: partijen die betrokken zijn bij een renovatie. Voor een efficiënt verloop van het proces is afstemming noodzakelijk. Bij de voorbereiding, plaatsing en afwerking van Mosa Panel zijn minder partijen betrokken waardoor het proces beter beheersbaar is. De samenwerking van Mosa met zowel woningbouwcorporaties, aannemers als gecertificeerde verwerkers (co-makers) in de keten maakt het bouwproces doeltreffend. Als gevolg hiervan kan de renovatie van meerdere woningen snel en eenvoudig gerealiseerd worden terwijl kwaliteit gewaarborgd blijft.

Veel gestelde vragen

Uit welke materialen bestaat een Mosa Panel?

Een vochtwerend Wedi-paneel, Eurocol-tegellijm en Mosa-tegels, indien gewenst inclusief Eurocol-voegsel, vormen de basis voor een prefab Mosa Panel-paneel. De voorgelijmde Mosa-tegels zijn pure kwaliteitsproducten. Ze worden geproduceerd conform de Europese Norm EN 14411 en overtreffen de in deze normen gestelde eisen op specifieke onderdelen vaak ruimschoots. Denk hierbij aan stootvastheid, antislip, loopveiligheid, slijtweerstand en maattoleranties.

Kan ik Mosa Panel toepassen op elke ondergrond?

Het industrieel geproduceerde Mosa Panel-paneel kan zowel over bestaand tegelwerk als op oneffen gekapte wanden en vloeren worden geplaatst. Plaatsing van de panelen op gekapte en oneffen ondergronden is mogelijk; er kan gebruik worden gemaakt van uitvulstroken die ongewenste oneffenheden opvangen. Hierdoor wordt een hoogwaardig eindresultaat bereikt.

Kan ik Mosa Panel toepassen in elke badkamer of elk toilet?

Mosa Panel is uitermate geschikt om toiletruimtes, badkamers en keukens mee te bekleden. De tegels voldoen aan alle eisen van Woonkeur. Functionaliteit, veiligheid en levensloopbestendigheid zijn gegarandeerd. De Mosa Panel-panelen kunnen op iedere wand en vloer verlijmd en verwerkt worden zolang deze voor voldoende ondersteuning zorgt.

Wilt u weten of uw ruimte geschikt is voor Mosa Panel? Neem gerust contact met ons op en wij kijken met u mee.

In welke formaten is Mosa Panel beschikbaar?

Mosa Panel is, net als alle andere Mosa-producten, modulair van opzet: de maat van de tegel plus de breedte van de voeg komen op een hele modulaire maat uit. Hierdoor is het mogelijk wand- en vloerpanelen met elkaar uit te lijnen en wordt de gewenste esthetiek bereikt.

Elk wandpaneel heeft standaard een breedte van 597 mm. Tussen de panelen wordt een dunne voeg van 3 mm breedte aangebracht waardoor de modulaire maat op exact 600 mm uitkomt. De wandpanelen zijn verkrijgbaar in diverse lengtes van 120 cm tot en met 260 cm en zijn in totaal 17 mm dik.

De lengte van de panelen wordt onder meer bepaald door de afmetingen van de gekozen tegel: de formaten 15 x 20 cm (staand), 20 x 25 cm (staand) en 15 x 30 cm (liggend) zijn ieder beschikbaar in tien kleuren.

De afmeting van een vloerpaneel is 597 x 597 mm of 897 x 897 mm. Ook hier wordt een dunne voeg van 3 mm aangebracht tussen de panelen waardoor de modulaire maat wederom op hele maten uitkomt. De vloerpanelen zijn verkrijgbaar in diverse diktes: 17 mm, 27 mm of 37 mm. De keuze is afhankelijk van de gewenste opbouwhoogte.

De vloerpanelen worden standaard voorzien van tegels in het formaat 15 x 15 cm in twee kleuren, eventueel voorzien van antislip eigenschappen.

De douchevloerpanelen zijn verkrijgbaar in de afmeting 897 x 897 mm, inclusief een voeg van 3 mm wordt de modulaire maat exact 900 mm. De dikte van de douchepanelen is afgestemd op de dikte van de vloerpanelen om tot een hoogwaardig eindresultaat te komen.

Kijk voor meer informatie op de Mosa Panel-collectiepagina.

Eventuele aanpassingen aan deze formaten worden in de mobiele werkplaats bij de woning uitgevoerd. Daarom kan Mosa Panel worden toegepast in elke badkamer of elk toilet.

Kan ik met Mosa Panel een buitenhoek of koof bekleden?

Elke ruimte is anders. Oppervlakten verschillen en er moet mogelijk een standleiding of koof worden weggewerkt. Ook in dit geval zijn er met Mosa Panel prefab oplossingen voor handen: standleidingen en koven worden eenvoudig omsloten met een hoekpaneel. De afmetingen van hoekpanelen zijn maximaal 260 cm lang en meten 30 x 30 cm of 20 x 20 cm.

Kan ik boren in een Mosa Panel-paneel?

Net als bij regulier tegelwerk kunnen er op de betegelde Mosa Panel-panelen accessoires worden aangebracht. Denk bij een badkamer bijvoorbeeld aan handdoekhaken, een toiletrolhouder en spiegels. Maar ook wanneer de ruimte levensloopbestendig dient te zijn, kunnen wandbeugels of douchezitjes worden gemonteerd. Vanzelfsprekend kunnen deze werkzaamheden door de gecertificeerde Mosa Panel co-maker worden uitgevoerd. Kijk voor een co-maker bij u in de buurt op de overzichtspagina van Mosa Panel co-makers.

Kan ik een individuele tegel in het Mosa Panel-paneel vervangen?

Het achteraf herstellen van een tegel is mogelijk. Indien een accessoire verwijderd of vervangen dient te worden en er bijvoorbeeld een boorgat zichtbaar wordt, beïnvloedt dit de uitstraling van de ruimte. Met Mosa Panel kan dit gemakkelijk worden hersteld. De op de panelen toegepaste tegels kunnen individueel worden vervangen. Met regulier gereedschap zijn de afzonderlijke tegels eenvoudig te verwijderen. Omdat Mosa de identieke tegels altijd op voorraad heeft, wordt het paneel snel en onzichtbaar hersteld.

Hoe moet ik de Mosa Panel-tegels onderhouden?

Het reinigen van de Mosa Panel-panelen gebeurt op dezelfde wijze als een traditioneel betegelde wand. Na plaatsing wordt door de co-maker de bouwreiniging uitgevoerd. Vanaf dit moment zijn de tegels gemakkelijk schoon te houden. Op mosa.com kunt u terecht voor een reinigingsadvies; u vindt hier u alle informatie over het optimaal reinigen en onderhouden van de tegels.

Wat is het voordeel van Mosa Panel ten opzichte van regulier tegelwerk?

De panelen van Mosa Panel worden industrieel vervaardigd in een gecontroleerde omgeving. De luchtvochtigheid en temperatuur zijn gereguleerd. Het vervaardigen van de panelen in deze ruimte heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de reguliere verwerking van tegels in de woning. De tegels worden door een tegelrobot op de panelen gelijmd. Dit gebeurt met hoge en constante precisie, waardoor elk paneel hetzelfde is. Door deze precisie is het mogelijk om te werken met dunne voegen. Hierdoor wordt de esthetiek verhoogd en het onderhoud vergemakkelijkt.